PC Gaming

Ys VIII Lacrimosa of DANA - Intel Core i3 & Intel HD 4400

Na, srácok letöltöttem a Ys VIII: Lacrimosa of DANA-t a gépemre - no videókártya, csak a jó öreg Intel HD 4400, Intel Core i3 processzor, meg 8 GB RAM a tarsolyban. Ki kellett tesztelni, hogyan viselkedik ez a beépített cucc egy olyan játékban, ahol a grafika a király.

Kezdjük a lényeggel: alacsony grafika, low beállítások. Elég szegényes szóval élve, a játék textúrái nem éppen high-end, de hű marad az alapelvhez: legalább fut. Az fps számláló egészen alacsony számokat produkált, de nem is vártunk csodát. A karakterek nem úgy ragyogtak, mint egy luxusautó, de mégis sikerült az alacsony grafikánál egyfajta varázslatot megidézni.

De miért is panaszkodnék? A Low beállításokon még mindig ott van a varázslat. Az alap FPS értékek lehetnek alacsonyak, de valahogy mégis játszható marad a játék. Az Ys VIII még alacsony grafikán is fenntartja a dinamikus küzdelmek élményét.

Nem mondanám, hogy minden simán ment. A textúrák néha mintha egy régi számítógépes játékot idéztek volna meg, de azért ne felejtsük el, hol is vagyunk: videókártya nélküli rendszeren. Az integrált grafikus egységgel a CPU és a RAM hősiesen küzdött az elvárásokkal.

Az igazi próbatétel alatt az FPS számok kissé szédítőek voltak, néha már-már kihívás volt a gyors reakció, de a játék nem adta fel. Nyilvánvalóan az optimalizálás nem a mi barátunk itt, de azért a Ys VIII: Lacrimosa of DANA megállja a helyét még a szegényebb konfigurációkon is.

Szóval, ha valaki azt kérdezné, hogy megéri-e játszani ezen a gépen, azt mondanám: igen, lehet, de csak akkor, ha kész vagy némi kompromisszumra és a szegényes szókincsünk mellett is élvezni tudjuk a játékot. A Ys VIII így is képes volt valami csodálatosat alkotni, még egy átlagos PC-n is. Hát, próbáljátok ki, és lássátok be, a szegénység nem mindig akadály!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr618314345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása