PC Gaming

Jurassic Park: The Game teszt
A Telltale Games, a Vissza a jövőbe kalandjáték-sorozat után, most a Jurassic Park mozifilm játékadaptációjára összpontosított. Az időgépek után ezúttal azonban kiderült, hogy a fejlesztők sokkal jártasabbak voltak a játékmenet tervezésében, mint a h

Az első meglepetés a játékkal kapcsolatban akkor ért, amikor rájöttem, hogy a Telltale ezúttal nem epizódonként adja ki a Jurassic Park játék négy fejezetét, hanem azokat egyszerre. Először úgy tűnt, hogy ez egy jópofa gesztus, amely megspórolja a hosszú várakozást, de az első fejezet után már sejthetővé vált, hogy a fejlesztők azért döntöttek így, mert felismerték, hogy a második, harmadik és negyedik epizódokra valószínűleg kevesebb ember lett volna hajlandó pénzt áldozni.

Amikor bejelentették a játékot, nem láttam problémát abban, hogy a Telltale Games elmozdul a hagyományos kalandjátékoktól, és inkább a Heavy Rain-szerű interaktív akcióprogramok felé mozdul. Sajnos ez a váltás nem sikerült túl jól, és a végeredmény egy olyan "játék", amelyben a játékos szerepe gyakorlatilag csak a gombnyomkodásra korlátozódik. Talán erős kifejezésnek tűnhet, de valóban ez a helyzet: a karaktereket nem irányíthatjuk közvetlenül, csak a kamera nézőpontját változtathatjuk meg, és a játékban valószínűleg mindenre gondolunk, mielőtt elkezdenénk keresgélni vagy valamit használni. Néhány "logikai fejtörő" helyenként felbukkan, például belépőkártya lopás, keresgélés vagy dinoszaurusz eltávolítása az útból, de ezek száma csekély, és a megoldásuk nem igényel nagyobb agymunkát. A játék fő részét a végeláthatatlan quick time eventek alkotják, ahol a gombokat időben kell lenyomni, az egeret mozgatni vagy ezeket kombinálni.

A történet teljesen lineáris, eltérni tőle lehetetlen, és a játékos feladata csupán abban merül ki, hogy a megfelelő időben megfelelő gombot nyomja le megfelelő sebességgel. Szerencsére a játékban nem minden gombnyomás vezet azonnali halálhoz, de ha többször egymás után hibázunk, akkor vissza kell térnünk és újrakezdenünk az adott jelenetet. A rendszer alapvetően nem rossz, de a probléma az, hogy a Jurassic Park játékban ezeken kívül semmi más teendő nincs. Amikor játékot veszek, azért teszem, hogy játszhassak vele, de a Telltale Games legújabb alkotása ezt nem teszi lehetővé, csupán eszközként szolgál egy kevésbé izgalmas történet elmeséléséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr6018297059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása