PC Gaming

AOC 27G4X monitor tesztje

A 27 colos képátló jelenleg igen kedvelt a gamerek körében, és ebben a méretben versenyez az AOC 27G4X is. A monitor külső megjelenése egyszerű, a már jól ismert keret nélküli design egy egyszerű műanyag talppal kombinálva.

aoc_27g4x_monitor_tesztje.png

Az állvány azonban többre képes, mint elsőre gondolnánk, hiszen állítható magassággal rendelkezik, és pivot funkciót is kínál, ami lehetővé teszi a kijelző elforgatását mindkét irányban, ami manapság nem mindennapos. A kávák alján található LED-ek miatt kissé vastagnak tűnhet a káva alsó része.

A gombokat a káva jobb oldalán rejtették el, így szemből nem látszanak, csak a feliratok jelzik a pontos helyüket. Összesen öt gomb áll rendelkezésre, egy a be- és kikapcsoláshoz, négy pedig a menü navigálásához. Bár ez a gombelrendezés nem a legkényelmesebb, de a monitor mellé jár a G-Menu szoftver is, ami segít ezen a hiányosságon.

Az AOC 27G4X-et háromféle forrásból is lehet csatlakoztatni, két HDMI és egy DisplayPort segítségével. Bár beépített hangszórói vannak, de ezek inkább csak alapvető feladatokhoz elegendőek. Az USB elosztó hiánya nem meglepő ebben az árkategóriában.

A monitorban egy 27 colos, Full HD felbontású IPS panel található, ami gyors válaszidővel és nagy képfrissítési frekvenciával büszkélkedhet. Az Nvidia G-Sync és az Adaptive Sync támogatása mellett HDR funkcióval is rendelkezik. Bár a fényerő csak 300 nit, mégis jó választás lehet.

A Full HD felbontás ma már belépő szintnek számít, de a kevesebb pixel miatt könnyebb a PC dolga. A színkezelés terén azonban kompromisszumokat kell kötni, és a fekete és a kontrasztarány sem kiemelkedő. A beállításokkal azonban sokat lehet javítani.

A menüt a káván lévő gombokkal lehet kezelni, de a G-Menu segítségével sokkal kényelmesebben lehet beállításokat végezni. A szoftver lehetőséget ad arra is, hogy játékokhoz különféle színprofilokat rendeljünk.

Az AOC 27G4X jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányú gamermonitor a piacon, amelynek fő előnye a gyors válaszidő és a magas képfrissítési frekvencia mellett a HDR10 támogatás. Ugyanakkor figyelembe kell venni néhány kompromisszumot is, mint például a színtér-lefedettség és a beépített hangszóró hiánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr2818369755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása