PC Gaming

AMD következő processzor generációja hatalmas teljesítménynövekedést hozhat

Ha minden a tervek szerint alakul, a vörösek következő processzor-generációja még azelőtt elérheti a boltokat, mielőtt az Intel 15. generációs chipei piacra kerülnének.

amda_uj.png

A jelek szerint nem csak az időzítés az, ami miatt érdemes izgatottnak lenni, a hardveres fórumokon ugyanis olyan pletykák terjednek, melyek szerint a Zen 5 valódi szörnyeteg lesz.

Az Anandtech technológiai fórumán egy felhasználói kérdésre válaszolt az általában jól informált @Kepler_L2 nevű felhasználó, aki általában pontos iparági információkkal rendelkezik.

Elmondása szerint a Zen 5 magonkénti teljesítménye 40%-kal jobb, mint a Zen 4 architektúráé a SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) benchmark tesztben, pontos adatokat és specifikációkat azonban még nem kaptunk.

Nem ez lenne az első eset, amikor az AMD-nél ekkora fejlődést hoz egy új generáció. Már az Zen (1) esetében is ezt a 40%-os ugrást tűzte ki célul a gyártó, de akkor sikerült 52%-os IPC (Instructions Per Cycle) növekedést elérni az Excavatorhoz képest.

A Zen 5 architektúrára épülő Ryzen 9000-es processzorok valamikor idén nyár végén, esetleg kora ősszel érkezhetnek, így komoly versenyre számíthatunk a karácsony előtti időszakban a vásárlók kegyeiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr2918369743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása