PC Gaming

Egy ingyenes kezdettel hatalmas sikert ért el egy független játék

Lenyűgöző sikernek örvendett a Content Warning című játék, különösen figyelembe véve, hogy egy független fejlesztő alkotása. A Games Radar beszámolója szerint a játékról a megjelenés előtt gyakorlatilag senki sem hallott, azonban az első 24 órában már 6,2 millióan töltötték le.

egy_ingyenes_kezdettel_hatalmas_sikert_ert_el_egy_fuggetlen_jatek.png

A siker nyilvánvaló okát a Landfall szokatlan stratégiájában kell keresni: a játék az első 24 órában ingyenes volt. Ez természetesen kockázatokat rejt magában, mivel bár milliók teszik fel a játékot a könyvtárba, sokan lehet, hogy nem töltik le, vagy nem is játszanak vele, sőt még fizetni sem fognak érte.

A SteamDB adatai szerint az egyidejű játékosok száma gyorsan elérte a 200 ezret, és azóta sem csökkent 40 ezer alá. A Games Radar összefoglalása szerint többen szóltak panaszt, hogy lemaradtak az ingyenes időszakról, így a fejlesztők reménykedhetnek abban, hogy a játék híre terjedni fog, és a jövőben még többen meg fogják vásárolni.

A Content Warning egy co-op horror játék, ahol a játékosok mindenféle hülye videókat készítenek a barátaikról, hogy híressé váljanak. A játékkal a készítők az április bolondjának szellemét kívánták megidézni, az ingyenes időszak azonban nem trükk volt, a játékot valóban ingyen megkapták azok, akik eléggé gyorsan léptek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr7418370745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása