PC Gaming

Alan Wake 2 teszt
A stúdió eddigi legkiválóbb játékát adta ki, amely a Max Payne sorozatot, a Controlt és a Quantum Breaket is magáénak mondhatja.

Amikor egy játék képes olyan erősen magával ragadni, hogy minden hibáját elnézzük, a következő rész után vágyunk. Ez különösen igaz, ha a befejezés folytatást kíván. Az 2010-es Alan Wake után szinte biztos volt, hogy a Remedynek van még mit mesélnie a bestselleríró történetében

Az Alan Wake 2 kiadása nem történt meg a Microsoft csalódást okozó eladásai miatt. Azonban a Remedy inkább új projekteket kezdett, és nem rohant a folytatásra. Utólag visszatekintve ez a döntés jónak bizonyult. Az időutazós Quantum Break és a későbbi Control projektjeikből tanultak, és felismerték, mely történetmesélési és játékmechanikai elemek működnek a legjobban.

Ezeket a tapasztalatokat hasznosították az Alan Wake 2 fejlesztése során, ami egyértelműen jobb és kiforrottabb, mint amit eredetileg terveztek. A játék összekapcsolja az első Alan Wake és a Control cselekményszálait, és a Remedy hűségesebb rajongói számos összefüggést fognak felfedezni a játék során.

A Remedy fokozott figyelmet fordít a történetmesélésre, és az Alan Wake 2 középpontjában továbbra is egy bestselleríró áll, aki képes a valóságot befolyásolni az írásával. Az Alan Wake 2010-ben egy vakációra érkezett Bright Falls városába feleségével, de váratlan események sorozata hozott rájuk rémálomszerű fordulatokat. Alan a Sötét Jelenlét célkeresztjébe került, és felesége eltűnt. Azóta a város lakói próbálják elfelejteni a múltat, de most rituális gyilkosságok rázzák meg őket, és Saga Anderson, egy Szövetségi Nyomozóiroda profilozója érkezik a városba, hogy nyomozzon. A Remedy sokszor engedi a játékosoknak, hogy válasszanak, melyik szálat kövessék, és ez hozzájárul a játékmenet változatosságához.

Az Alan Wake 2 nem enged tévedni, de mégis izgalmas a történet összerakása, és a játékmenet változatos marad, ahogy váltunk a két főszereplő között. A fegyverhasználat is fontos, mivel nem minden helybéli segítőkész. Az erőszak nyelvén kell velük beszélni, de előbb meg kell foszlatni az őket védő árnyakat fénnyel vagy fáklyával. A játék nehézségi szintje függ attól, hogy hány találatot bírnak ki az ellenfelek, de az irányítás szándékosan lomha, ami a túlélőhorror műfajához illik.

A játék atmoszférája erőteljes és fokozatosan épül fel, ami félelmet kelt a játékosokban. A látvány és a hangkép is kiváló, és a játékmenet izgalmas marad. Az Alan Wake 2 a túlélőhorror műfaj felé halad, de nem süllyed túlzottan erőszakosságba vagy gusztustalan jelenetekbe.

A játékban sok a váratlan fordulat, és a jump scare jelenetek is folyamatosan fokozzák a feszültséget. A játékosok csak a takarítószemélyzet pihenőszobáiban érezhetik magukat biztonságban. Az Alan Wake 2 egy élvezetes és izgalmas játék, amelynek atmoszférája és története garantáltan leköti a játékosokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr9218257941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása