PC Gaming

Football Manager 2024 teszt
Az idei évben az egyik legkedveltebb menedzser-szimulátor veteránjai számára még több lehetőség, fejlettebb mesterséges intelligencia és élethűbb mérkőzések várnak.

A SEGA és a Sports Interactive idén ünnepli közösen a 20. Football Manager játékukat. A tavalyi frissítések után most nemcsak egy aktualizált adatbázist kapunk, hanem a virtuális menedzserünk is több stratégiai eszközzel rendelkezik, és a mérkőzéseket szimuláló fizikai motor is realisztikusabban jeleníti meg a pályán történő eseményeket.

A sportmenedzser-szimulátorok mindig is szűkebb körű rajongótábor számára voltak szórakoztatók, mivel sokan nem élvezik a hosszú szövegek olvasását és a virtuális irodában való megbeszéléseket. Azonban a Sports Interactive sorozat mindig hűségesebb rajongókra talált, mivel a stílusuk kiválóan reprezentálja ezt a zsánerét. Idén is rengeteg új lehetőséggel és fejlesztéssel bővült a Football Manager, így a 2024-es verzióba való beruházás még inkább megéri a hűséges rajongók számára. Emellett a PC-n kívül elérhető a Mobile verzió, a Switchen és az Apple Arcade-ben a Touch, míg a PS5-ön és Xboxon (sőt, a Game Pass katalógusban is) a Console kiadás nyújt több száz órányi játékélményt.

Bármelyik csapatot irányítjuk az ötödosztályú kiscsapattól a BL-győzelemre hajtó topklubig, vagy az új japán ligákig, a Football Manager 2024 alapelve továbbra is ugyanaz: sikeres menedzserként irányítani a futballklubot és megfelelő kapcsolatot ápolni a vezetőséggel, játékosokkal, médiával és rajongókkal. Idén még több lehetőségünk van erre, és a mérkőzések is látványosabbak lettek.

A hagyományos játékmód mellett idén egy izgalmas új opciót is választhatunk. A Real World módban a játékosok ugyanazzal a klubbal kezdik a játékot, amelyiknél a való életben a menedzseri pályafutásuk elkezdődött. Később ugyanazon a napon váltanak új klubjukhoz, mint a valóságban. Aki tehát kihívásokra vágyik, annak érdemes kipróbálnia ezt a lehetőséget.

A támadás és védekezés stratégiájában kulcsfontosságú a Set Piece mechanika, amivel testre szabhatjuk, hogyan mozogjon a csapatunk, és milyen figurákat, megoldásokat preferálunk a játékosainknál. A szögleteknél és oldaldobásoknál gyakorlatilag minden részletet beállíthatunk, és a Set Piece Coach segítségünkre lesz a részletekben való eligazodásban. Emellett a Set Piece Creator funkció is megújult, amivel testreszabhatjuk a rendszert, és kreatív stratégiákat hozhatunk létre.

Azonban nemcsak a taktikát kell tökéletesíteni a táblán, hanem azt is meg kell valósítani a pályán. Az új játékosokkal való kommunikáció is fejlődött, és a személyre szabott célok még jobban motiválják a klub tagjait. Számos új interakciós lehetőség segíti ebben, és a testbeszéd is fontos a játékosok motiválásában.

Az átigazolási időszak is kulcsfontosságú a csapatépítés során, és idén a Sports Interactive a TransferRoom szakértőivel együttműködve megújította a mesterséges intelligencia által vezérelt ügynökök és csapatok igazolási logikáját. Az ifjú tehetségek megszerzése is nehezebb lehet, mivel az MI-csapatoknál a potenciál nagyobb szerepet kapott az értékekkel szemben, így a stratégiát ennek megfelelően optimalizálták.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr6518257951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása