PC Gaming

Nocturnal: Enhanced Edition teszt
A Nocturnal fejlett kiadásával a készítők véglegesítették platformerüket. Megvizsgáltuk, miért érdemes újra elővenni ezt a rövid, de intenzív akció-játékot a júniusi megjelenés után.

Ardeshir, az Enduring Flame lovagja hosszú tengeri kóborlás után visszatér Nahran szigetére, ahol egy rejtélyes sötét köd borít mindent. A szent tűz segít a különös események feltárásában, bemutatva képességeinket és annak hatalmas erejét. A Nocturnal ügyességi játék júniusban jelent meg, de a svájci fejlesztők úgy érezték, hogy nem érték el teljes mértékben az eredeti elképzeléseket. Ezért október elején kiadták a Fejlett Kiadást, amely frissíti a játékot. Az eredeti változat elkerülte a figyelmemet, de a bevezető alapján kiderül, hogy a játék bár három óra alatt teljesíthető, mégis üde színfolt az indie játékok világában.

A Nocturnal a klasszikus platformerek stílusát követi, ahol ugrálhatunk, dashelhetünk, késeket dobálhatunk és kardozhatunk a hősünkkel. Ellenségeink legyőzése és vázáink széttörése után érmékkel gazdagodik a zsebünk. Az öltözékünket az oltároknál könnyedén könnyítjük meg, ahol életerő-növelőket és egyszerűbb kombókat vásárolhatunk, valamint megtanulhatjuk a kard védekezését segítő mozdulatokat. A pengénk lángra robbanhat, ha megérintjük az égő fáklyákat, ami nemcsak a harcban, hanem a sötét területeken való közlekedésben is segít. Ha azonban teljesen elsötétül a környezet, esélyünk sincs a túlélésre.

A pályák változatosan vannak felépítve, és a mentési pontokból is megfelelő mennyiség található. Bár a játék használ néhány műfaji klisét, a mechanika és a rosszarcú ellenfelek miatt rendkívül izgalmas kaland várat ránk. Az effektek a homályban jól kidolgozottak, és a hideg és meleg színek találkozásakor látványos fényjátékokat eredményeznek, amelyek érzékeltetik a fegyverünk pusztító erejét. A Nocturnal lineáris jellege lehet negatívum, mivel nem egy metroidvania típusú játék, ahol vissza kell térnünk egyes területekre, hanem egyenesen haladunk a végjáték felé.

A Nocturnal valódi gyöngyszem, kreatív harcrendszerével és ötletes logikai feladványaival figyelemre méltó. Bár csak rövid időre merülhetünk el ebben az egyedi hangulatú világban, az ár nem tűnik magasnak. Az Enhanced kiadás egyelőre csak PC-n érhető el, de év végére várhatóan a konzolokra is elérhető lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr8318262379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása