PC Gaming

Call of Duty: Modern Warfare 3 Zombi teszt
A Modern Warfare 3 zombi módja teljesen más, mint amit a Treyarch-tól megszoktunk, de még mindig lehet vele eltölteni néhány kellemes órát.

Már korábban kifejtettük, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 3 kampánya nem sikerült túl jól, és bár az árazásról lehet vitatkozni, valamint nem minden változtatás tette élvezetesebbé a játékot, a többjátékos módok továbbra is szórakoztatóak maradtak. Így a zombi mód lett az utolsó menedék. Bár lehet szidni az Activisiont, de tény, hogy minden évben három különböző élményt kínál egy csomagban, és nincs más játék, ami három kritikát érdemelne. Ennek ellenére ez önmagában még semmit sem jelent, különösen, ha mindegyik élmény félkész és elkapkodott.

Idén történt valami, ami még sosem: a Modern Warfare sorozatban megjelentek a zombik. A Zombies módot ugyan a Treyarch készítette (mint ahogy azt már megszokhattuk), már láthattuk a világháborús epizódokban is, de az Infinity Ward által gondozott sorozatban korábban nem találkozhattunk élőholtakkal. Az élmény teljesen más, egyesítve a zombikat és a Warzone-t, alapvetően jó móka, de még szüksége van némi finomhangolásra.

Aki játszott a Modern Warfare 2 DMZ móddal, az már ismerős lehet számára az élmény. Háromfős csapatunkkal egy urziksztáni területre érkezünk, ahol élőholtak terjednek, és ahol különböző pontokon küldetéseket kell teljesítenünk. Célunk az értékes tárgyak minél nagyobb mennyiségű megszerzése a megadott időn belül, majd épségben eljutni a kimenekítési pontok egyikére. A küldetések nem mindig kreatívak: lehet, hogy egy extra erős ellenfelet kell legyőznünk, vagy tojásokat szétlőnünk, eljuttatnunk egy harckocsit A-ból B-be, esetleg meghiúsítanunk a Zakhaev vezette Terminus nevű katonai szervezet terveit, amire hús-vér katonák válaszolnak.

Ahogy haladunk előre, egyre jobb tárgyakhoz juthatunk, erősíthetjük magunkat a Pack-a-Punch állomásoknál, és eljuthatunk a térkép közepére, ahol keményebb ellenfelek és értékesebb jutalmak várnak ránk. Képességeinket italok fogyasztásával is fejleszthetjük, például átláthatunk falakon, hogy könnyen észrevegyük az ellenfeleket és a lootolásra érdemes ládákat. Ha sikerül kimenekülni anélkül, hogy lebontanának minket, megtarthatjuk mindent, amit a táskánkba és a kezünkbe tudtunk zsúfolni, de ha mégis lebontanak, elveszítjük a cuccainkat, akár olyan fegyvereket is, amelyeket a bevetés előtt választottunk ki, de nem biztosítottunk. Más csapatok is ugyanazért a céllal dolgoznak, de nem jelentenek veszélyt számunkra; akár összefuthatunk velük, hogy egymást erősítsük. A Zombies módban a karakterünk fejlődik, napi kihívásokkal XP-t szerezhetünk, és feloldhatunk eszközöket is. Ugyanakkor a felszerelésünk teljesen elkülönül, a fegyvereket ki kell mentenünk a zónából, hogy egyedivé tehessük és használhassuk őket.

Emellett egy átívelő történet is kíséri az Operation Deadbolt kampány keretében, ahol kisebb küldetéseket kell teljesítenünk. Ezek a küldetések elsősorban arra szolgálnak, hogy megtanítsanak minket a játék alapjaira, rendszereire, és ösztönözzenek arra, hogy minden rendelkezésre álló eszközt felhasználjunk. Eleinte autóval kell zombikat elgázolnunk, ládákat kinyitnunk, fegyvereket vásárolnunk, és különböző típusú feladatokat teljesítenünk. Később érkeznek a történetet elmesélő missziók is, de ezek eléréséhez türelemre és kitartásra van szükség, különösen, ha specifikus tárgyak használatára vagyunk kötelezve, ahol a szerencse is szerepet játszik, és nem garantált, hogy minden gyorsan beszerezhető, amire szükségünk van a továbbjutáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr1618265853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása