PC Gaming

ROG Phone 8 Pro teszt

Az elmúlt hónapokban átélhettük az ASUS új okostelefonjával kapcsolatos egyik legizgalmasabb és emlékezetesebb kipróbálást. Ritka, hogy egy frissen bemutatott androidos eszköz ilyen mértékben elgondolkodtató legyen. Manapság a nagyobb népszerűségű és magas eladási számokkal rendelkező gyártók új termékei általában nem váltanak ki hasonló "érzelmeket" - bár természetesen mindig vannak kivételek.

A "Beyond Gaming" mottóval az ASUS egy olyan irányváltást hoz be, amely talán nem forradalmasítja az okostelefon piacát, de ha kizárólag a gaming kategóriára és a ROG Phone fejlődésére koncentrálunk, akkor láthatjuk, hogy az újításoknak nincs vége, sőt, éppen a közepén vagyunk. Annak ellenére, hogy úgy tűnhet, a gyártó mindent megoldott a 8. generációval (amely valójában a 7. ROG Phone), és bevezet egy harmadik koncepciót a köztudatba, maga a készülék bemutatása során úgy tűnt, mintha még nem lenne teljesen biztos abban, hogy valójában mivé akar válni.

Az Asus magyarországi képviseletének köszönhetően a készülék abszolút csúcsverziója került hozzánk. A nagy méretű, különleges doboz, amely a ROG-dizájnra épül, egyértelműen jelezte, hogy ez nem egy "mindennapi" készülék. Ez mindig így volt, az első ROG Phone megjelenése valósággal sokkolta a szakembereket és a mobiljátékra nyitott közönséget. A bőröndnyi kiegészítővel teli csomagját sokan teljesen őrültségnek találták, a szó pozitív értelmében. Bár az aktuális modell csomagolása visszafogottabb, de még mindig nem követi a telefonméretre szabott dobozolási trendet, és tartalmazza a töltőt is, valamint egy AR-játékot is, amelyet az első bekapcsoláskor lehet kipróbálni.

Mi változott tehát, ha az "unboxing" élmény teljesen gamer? Nos, először is, a telefon kinézete mutatja meg, hogy a tervezés során számos ponton változtattak a korábbi külsőn. Az, aki ebben még kezdő, könnyen azt hiheti, hogy egy fekete ZenFone rejlik a dobozban, ami még be sem jelentett. Pedig nem, a ROG Phone 8 teljes mértékben vállalja, hogy minden erejével (erről később részletesen beszélünk) megpróbál megnyitni a felsőkategóriás, de nem kifejezetten gamer funkciókat kereső felhasználói bázis felé; ez pedig nagy dolog, különféle ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezők számára.

Az előző verzióhoz képest lényegesen vékonyabb, kicsit keskenyebb és rövidebb készülékházat alkalmaztak, anyaghasználata pedig a csúcsot üti el, még a gamerség teljes vállalása idején sem jelentett problémát. Most annyi történt, hogy a "vad-hűdedurva-wow" kifejezések helyett az "elegáns-sikkes-üzleti(!)" jelzők merültek fel azok szájában, akiket véletlenszerűen megkérdeztek a tesztidőszak során. Ezt nemcsak a fekete alapszínnek, hanem az RGB-fényektől és túlzó dizájnelemektől mentes hátlapnak köszönhetik. A speciális felületkezelés ötöst érdemel, és ezt az irányt érdemes tovább folytatni. A Pro verzióban található AniMe Vision LED-sor, amely csak aktív állapotban látható, nemcsak hamar megunható animációkra, hanem hasznos információk megjelenítésére is alkalmas. Ha szükséges, teljesen kikapcsolható, míg a normál változaton csak a ROG logó villog, ezen a téren talán nem lenne szükség különbségtételre a két kiadás között.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr1518308441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása