PC Gaming

ROG Phone 8 Pro bemutató

Az utóbbi időszakban megtapasztalhattuk az ASUS új okostelefonjának egyik legizgalmasabb és legemlékezetesebb kipróbálását.

rog_phone_8_pro_bemutato.png

Ritka az a pillanat, amikor egy frissen bemutatott androidos eszköz ennyire megmozgatja az embert. Ma már a nagyobb népszerűségnek és eladási számoknak örvendő gyártók új termékei általában nem váltanak ki ilyen intenzív érzéseket, bár természetesen vannak kivételek.

A "Beyond Gaming" jelszóval az ASUS egy olyan irányváltást hajtott végre, amely talán nem forradalmasítja az okostelefon-piacot, de ha csak a gaming kategóriára és a ROG Phone fejlődésére összpontosítunk, akkor láthatjuk, hogy még mindig a változás útján járunk.

Habár úgy tűnhet, hogy a gyártó minden részletet kidolgozott, és a 8. generációval (valójában a 7. ROG Phone) egy újabb koncepcióval állt elő, maga a készülék bemutatása olyan volt, mintha még nem lennének teljesen biztosak abban, hogy mit is akarnak valójában közvetíteni.

Az Asus magyarországi képviseletének köszönhetően hozzánk került az új modell abszolút csúcsverziója. A nagy, egyedi doboz a ROG-dizájnnyelv alapján egyértelműen jelezte, hogy ez a készülék nem hétköznapi. Már az első ROG Phone megjelenése is meglepte a szakembereket és a mobiljátékok kedvelőit: egy bőröndnyi kiegészítővel együtt egyesek totális őrületnek tartották, de pozitív értelemben.

Drága és egyedi volt, valamint kiemelkedett az akkori kínálatból. Az új modell csomagolása visszafogottabb, de még mindig nem követi a trendet, hogy a doboz pontosan illeszkedjen a telefonhoz. Emellett a csomag tartalmaz egy töltőt és egy AR-játékot, amelyet az első bekapcsoláskor lehet kipróbálni, ami még jobban hangsúlyozza a játékosságot.

Mi változott az "unboxing" élményben, ha az teljesen gamer? Nos, az első dolog, amit észreveszünk, az a telefon megjelenése, ami azt mutatja, hogy a tervezés során sok változás történt a külső megjelenés terén. Akik kevésbé jártasak ebben a témában, azt gondolhatnák, hogy egy fekete ZenFone-t tartanak a dobozban.

Azonban nem, a ROG Phone 8 vállalja, hogy a felsőkategóriás, de nem kizárólag gamer funkciókat kereső felhasználói réteg felé nyit. A speciális felületkezelés nagyon jó, és ezt az irányt érdemes lenne megtartani, valamint a Pro verzióba integrált AniMe Vision LED-sor nemcsak animációk megjelenítésére, hanem hasznos információk megjelenítésére is képes.

A képernyőn megjelenő 32 megapixeles szenzor és a hátlapra kerülő hangszórók révén a készülék teljesen átalakult.

Az IP68-védelem hiánya sokak által hiányolt volt, és most végre bekerült a készülék specifikációiba. Ez azonban azt is jelenti, hogy nincsenek hűtőnyílások a hátlapon, és a hőelvezetést másképp oldották meg. A kamerasziget kiemelkedő, ami azt jelzi, hogy a készülék továbbfejlődött a prémium kategóriában.

A kijelzővel kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A kameralyuk jelenléte néhányak szerint zavaró lehet, azonban a ROG Phone-ok egyik fő jellemzője volt, hogy semmi nem zavarja a kijelzőt. Az új modell esetében azonban ez megváltozott, és a kijelző felső részén megjelenik egy 32 megapixeles szenzor.

A kijelző kerete vékonyabb lett, és háromféle beállítás támogatja a tartalom megjelenítését. A kijelző technológiája kiváló, és a képfrissítési gyakoriság adaptív módon működik, ami lehetőséget ad a felhasználónak a beállítások széles skálájára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr9918330297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása