PC Gaming

Oppo Find X5 Pro teszt

Az Oppo Find X5 Pro kialakítása során sima, lekerekített oldalakkal, az előlapi kamera számára kialakított lyukkal és a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik. A hátlapon lévő kamerák egy szép, finoman ívelt dudorral vannak védelmezve. A készülék elérhető Glaze Black vagy Ceramic White (tesztelt verzió) színekben, a hátlap fényes, ónix-szerű kivitelezésű, ami tükröződik a felületén. Az ujjlenyomatok könnyen láthatók rajta.

A kijelzőt Gorilla Glass Victus üveg borítja, ami biztosítja, hogy ellenálljon a hirtelen esésekből eredő sérüléseknek. A telefon IP por- és vízálló, akár 1,5 méter mély vízben is ellenállhat akár fél órán keresztül. Az Oppo Find X5 Pro még 2022-es zászlóshajó telefonokkal ellentétben is tartalmazza a töltőt a dobozban, amely a vállalat legjobb töltési sebességét biztosítja.

A hátlapon található 50 megapixeles elsődleges kamera f/1,7 rekeszértékkel rendelkezik, és nappali fényben kiváló képeket készít. A Find X5 Pro további funkcionális kamera beállításokkal rendelkezik, bár ezek nem olyan sokoldalúak, mint néhány konkurens modell.

A Find X5 Pro képalkotási képességeit kiemeli az Oppo saját új Marisilicon X chipje, egy neurális processzoregység (NPU) saját memóriával. Ez a chip a fotók és videók javításához használja azokat a több millió mintából szerzett információkat, amelyek nem mindig érzékelhetők a képen. Ezáltal hatékonyan csökkenti a zajt, javítja a színvisszaadást, és növeli a részletességet és a dinamikatartományt.

A zoomos fotózásra egy 13 megapixeles, f/2,4-es telefotó kamera szolgál, amely 2x-es optikai zoomot kínál, de digitális zoom segítségével akár 20-szorosra is nagyítható. A telefon beépített HDR10+ funkcióval és 1300 nites csúcsfényerővel rendelkezik, és a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzorral kombinálva kiváló teljesítményt nyújt.

A ColorOS 12 szoftverrel futó Android 12 egyedi megjelenésű, és bár némi megszokást igényel, hatékonyan működik. A készülék változatos tárhely- és RAM-konfigurációkkal érhető el, és nagy teljesítményű játékokat is könnyedén futtathat. A 256 GB-os verzió nem támogat microSD bővítést, de az 80W-os töltési sebesség és a vezeték nélküli töltési lehetőség kiemelkedő. Az új akkumulátortechnológia pedig hosszú élettartamot ígér a 5000 mAh kapacitású akkumulátor számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr2918309853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása