PC Gaming

EA Sports FC 24 teszt
Megérkezett a FIFA következő generációja, ezúttal a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nélkül – lássuk, milyen eredményt ért el az EA csapata a licencek elvesztése után!

A licencek elvesztése először aggasztónak tűnt, de a valóságban teljesen más a helyzet. A játékban szerepel 30 bajnokság, 100 stadion, 700 klubcsapat, és több mint 19 000 valódi focista. Az első 2-3 óra után vettem észre, hogy egyáltalán nincs kiírva, hogy FIFA, és helyette a Bajnokok Ligája és más top ligák, mint a Premier League, Serie A és Bundesliga, maradtak meg. Női klubcsapatok és nemzeti válogatottak is helyet kaptak a játékban. Az EA és a FIFA szakításának hivatalos oka a FIFA által követelt túl magas licence-díjak voltak. Mások szerint azonban ennél mélyebb okok is vannak, és az EA-t erősen korlátozták a fejlesztésben és az új ötleteik megvalósításában. Az EA most szabadon, saját ötleteik alapján készítette el a sportjátékot, ami új időszámítást indít el – de sikerült-e a bravúr?

Az első indításkor észrevehető, hogy a menü jelentősen megváltozott, és nem feltétlenül előnyére. A PES-stílusú kinézet szokatlan, és sajnálattal tapasztaltam, hogy nincs kiírva az éppen aktuális zeneszám. A játékosok többsége eddig is csak a casual focis élmény miatt játszott, majd jött a FUT és a karriermód. Az első utam a Kick Off felé vezetett, hogy kipróbáljak egy random meccset. Az EA ígérete szerint a fejlett HyperMotion technológia, ami itt már HyperMotionV néven fut, lenyűgözővé teszi a mozgásokat, passzokat, lövéseket és még a szabadrúgásokat is. Az új animációk és a mozgások valósághűbbek lettek, hozzájárulva az immerzív élményhez. Az SAPIEN technológia és a fejlesztett Frostbite motor a fény-árnyék hatásoknál és a mezek gyűrődésénél mutatja meg igazán erejét.

A PlayStyles bevezetése újítás, amely a valódi futballisták speciális mozdulatait implementálja a játékba, változatosabbá téve a meccseket. Két karriermódot is kapunk: a Manager Career-ben menedzserként állhatunk, és az EA komolyabb változtatásokat vezetett be, például az edzők felvétele és a saját taktika készítésének lehetősége. Ez előrelépés a korábbi részekhez képest.

Az EA-nek sikerült megtartania a színvonalat, és nem esett a Konami hibájába, akik az eFootball című játékukkal csalódást okoztak. Az EA Sports FC 24 mindazt hozza, ami már a tavalyi részben működött, és az újítások kiegészítik és javítják az élményt. Ugyanakkor a drasztikus változások elmaradtak, és a mikrotranzakciós rendszer továbbra is kihívást jelent. Ettől függetlenül az EA-nek jól sikerült az év, különösen a FIFA távozása után, és a jövőben komoly kihívások elé néznek, mivel a FIFA is piacra dobhatja saját focis játékát.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr2718314393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása