PC Gaming

Taxi Life: A City Driving Simulator teszt (Barcelonában senki nem boldogul a közlekedéssel)

Nemrég a Tesztek során arról beszéltem, hogy milyen jó lenne egy olyan játék, ahol nem kell vadul kanyarogni a városban, hanem nyugodtan vezethetünk, betartva a közlekedési szabályokat.

barcelonaban_senki_nem_boldogul_a_kozlekedessel.png

Ezt a pihentető élményt számomra már a Grand Theft Auto V nyújtotta, és korábban a 3D Driving School is szórakoztató volt, ha hasonlóra vágytam. A Truck Simulator is hasonló játékmenettel nyerte el a rajongók tetszését, de ott csak teherautókat vezethettünk.

Nem vártam sokat a Taxi Life: A City Driving Simulatortól sem, csak azt, hogy szórakoztató legyen, ahogy a neve sugallja, ám a Simteract és a Nacon csapata tévedett, mikor azt gondolták, hogy ezt könnyen rá lehet engedni a világra.

A játékban Barcelona városába csöppenünk, ahol rövid oktatás után szabadon mászkálhatunk, nincsenek előre meghatározott célok vagy útvonalak. A térképen láthatjuk a vállalható fuvarokat, a látványosságokat, amikért XP-t kapunk, a sebességmérő kamerákat, a benzinkutakat, és a garázsokat, ahol felújíthatjuk és megtankolhatjuk autónkat.

Fontos betartani a közlekedési szabályokat, megállni a pirosnál, jelezni a sávváltást és a kanyarodást, előnyt adni a gyalogosoknak, és az út megfelelő oldalán közlekedni.

Először is, a játék közlekedési rendszere rosszul működik. A gép által irányított autók gyakran nem reagálnak megfelelően, és sokszor ütköznek vagy nem tartják be a szabályokat. Az egyik fuvar során a járdán kellett befejeznem a parkolást, majd büntetést kaptam érte.

Később egy rendőr azért büntetett meg, mert állítólag az ellentétes sávban mentem. A gyalogosok kiszámíthatatlanul viselkednek, ami további problémákat okoz.

A legtöbb fuvar célja egyszerűen A-ból B-be jutni, anélkül, hogy megsértjük a szabályokat. Az utasok néha beszélgetni akarnak, és ha kedvesen válaszolunk, XP-t kapunk. Vannak kihívást jelentő fuvarok is, ahol vagy gyorsan kell célba érni, vagy óvatosan kell vezetni, és elkerülni a hibákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr9918392995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása