PC Gaming

Bemutatkoztak a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra modellek - elérhetőek a hazai árak.

A hivatalosan holnap kezdődő 2024-es barcelonai Mobile World Congress már előzetesen is izgalmas volt, hiszen néhány gyártó már a nulladik napon bejelentette legújabb termékeit, hogy megelőzze versenytársait.

bemutatkoztak_a_xiaomi_14_es_a_xiaomi_14_ultra_modellek_elerhetoek_a_hazai_arak.png

Az egyik ilyen cég a Honor volt, és ugyanezt tervezte a Xiaomi is, amely már tavaly ősszel Kínában piacra dobta a Xiaomi 14 és 14 Pro csúcskészülékeket, de globálisan még nem mutatták be őket, ahogy az Ultra verziót sem, amelyről már néhány kép kiszivárgott.

A várakozásoknak megfelelően a Pro modell továbbra sem érheti el Kínán kívül, azonban a Mobile World Congress 2024 alkalmából a gyártó hivatalosan is bemutatta az európai piacra szánt Xiaomi 14-et és Xiaomi 14 Ultra-t, amelyekről most megtudhatunk néhány részletet.

Először is, a Xiaomi 14 került terítékre, ami főként az előző generációt követi designban. Három különböző színben lesz elérhető, beleértve a hagyományos fekete-fehér kombinációt és egy zöldet is.

A 193 grammos mobil alumínium vázzal rendelkezik, és a hátlapja egy speciális, ujjlenyomatoktól mentes anyagból készült.

A készülék kijelzője egy 6,36 colos LTPO OLED panel, 2670 x 1200 felbontással és 3000 nit fényerővel. A gyártó szerint akár 15 órán át is használhatjuk egyetlen töltéssel, amihez a 4610 mAh-s akkumulátor biztosít energiát.

Ahogy várható volt, a kameráknak is nagy figyelmet szenteltek, és komoly fejlesztéseken estek át. A 32MP-es előlapi kamera mellett egy 50MP-es főkamera, egy 50MP-es telefotó és egy 50MP-es széles látószögű kamera is helyet kapott.

A főkamerához Leica Summilux optikai lencse tartozik, amelynek legnagyobb rekesznyílása ƒ/1.6. A képek élességét a Light Fusion 900 képszenzor és akár 13,5 EV dinamikatartomány biztosítja. Az újdonságok között szerepel a Film mód is, amely professzionális felvételek rögzítését teszi lehetővé.

A Xiaomi 14-et március 1-jétől lehet majd megvásárolni 12 GB + 512 GB tárhellyel, 399 990 forintos ajánlott fogyasztói áron, míg a Xiaomi 14 Ultra 16 GB + 512 GB tárhelyű modelljének ajánlott fogyasztói ára 599 990 forint lesz.

A vásárlók négy generáció Android frissítésre és 5 év biztonsági frissítésre számíthatnak, valamint 100 GB Google One felhőtárhelyet (6 hónapra) és Youtube Premium előfizetést (3 hónapra) is kapnak ajándékba. A vállalat egyes partnerei március 1-jétől 17-éig, vagy amíg a készlet tart, Xiaomi Instant Photo Printer 1S Set-tel egészítik ki a csomagot.

Emellett a március 1-jétől 2025. február 28-ig vásárolt és aktivált készülékekre kijelzőcsere garanciát vállalnak, ami egy ingyenes szervizszolgáltatást jelent az első 6 hónapban a kijelző hibáira.

A Xiaomi 14 sorozat készülékeivel a vásárlók bekerülnek a középpontba, részt vesznek a vállalat mobiljait, autóit és iOT-termékeit összekötő Human X Car X Home okos ökoszisztémában.

Az új HyperOS funkciók olyan előnyöket nyújtanak, mint az élő beszéd feliratozása videóhívás közben, hangalapú képkeresés, valamint a portréfotók készítése az intelligens rendszer segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr4418339987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása