PC Gaming

Egy banánkattintgatós játék a Steam második legnépszerűbb játéka

Vannak olyan clicker-játékok, amelyek bizonyos szinten valóban némi addiktív vonzerővel bírnak, és olyanok is, amelyek kizárólag azért készültek, hogy aktív felhasználókat szerezzenek néhány elvétett centért cserébe.

Reméljük, hogy az utóbbiak nem válnak majd trenddé a Banana után, amely az olyan apró játékokat, mint a DOTA 2, PUBG, Apex Legends, GTA 5, és minden mást maga mögé utasítva a Steam második helyére ugrott az aktív játékosok számát tekintve.

Cikkünk írásakor a programnak közel 600 000 játékosa van, a csúcs pedig több mint 700 000 egyidejű játékos volt. De miről is van szó?

A játékmenet egyszerű: letöltöd az ingyenes játékot, megnyitod, rákattintasz a banánra, majd várod a steames dropokat.

Ez utóbbi a kulcs, hiszen a profilunk eszköztárába kerülő digitális tárgyak (jelen esetben különböző kinézetű banánok) értékesíthetők a Steam Marketplace-en.

Nyilvánvalóan a legtöbb drop alig ér egy-egy eurocent tizedét vagy századát a piacon, ám aki nagy szerencsével eltalálja a tutit, az akár több száz dollár értékű Steam Wallet összegért is eladhatja az extrém ritkaságú, gyakorlatilag NFT-ként felfogható banánját.

Innen pedig nyilvánvalóan egyenes út vezet ahhoz, hogy a játékot elárasszák a bot accountok százezrei, amelyek egyetlen feladata az, hogy automatizálva kattintsanak a sárga gyümölcsre.

A játék fejlesztői is tisztában vannak ezzel, hiszen a csapat egyik tagja nemrégiben interjút adott a Polygonnak, amelyben elárulta, hogy saját méréseik szerint is a felhasználók túlnyomó része automatizált programmal farmolja a banánklikkeket.

A Banana készítői jelenleg egy legális "infinite money glitch"-ként tekintenek a játékukra, gyakorlatilag arra várva, hogy a Valve mikor lép közbe annak leállításával vagy korlátozások bevezetésével.

Mivel azonban a ritka banánok értékét, akárcsak a hagyományos NFT-ket, a piaci igények szabják meg, egyáltalán nem garantált, hogy a platformtulajdonos beleszól majd az értékesítésbe – főleg úgy, hogy a tranzakciókból a Valve is részesedést kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr8818429295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása