PC Gaming

A következő Xbox konzolban Intel processzor lesz.

Az Xbox és PlayStation konzolok legutóbbi két generációjának fejlesztése során mind a Sony, mind pedig a Microsoft az AMD chipekre támaszkodott. Mindkét vállalat jelenleg az új generációs termékek fejlesztésén dolgozik, és felmerült, hogy most a Microsoft az Intel technológiáját is bevonhatja a projektekbe.

Egy ismert információszivárogtató, Moore's Law is Dead szerint az AMD két szerződést kötött a Sonyval: az egyik a következő otthoni PlayStation konzol gyártásáról szól, a másik pedig egy hordozható kézi számítógép fejlesztéséről. A Microsoft még nem hozott végleges döntést, viszont az Intel mindent megtesz, hogy bekerüljön a következő generációs termékükbe. Bár ott van még az Nvidia lehetősége is, az első Xbox konzolhoz képest most kevésbé érdeklődnek a közös munka iránt.

Az AMD az elmúlt évtizedben előnyhöz jutott az integrált grafikában. Az Intel viszont évek óta dolgozik saját Xe grafikus architektúráján, melynek eredményeképpen jelentős javulást értek el a grafikus teljesítmény terén. Ez lehetővé teszi az Intel Core Ultra chipek számára, hogy olyan játékokat futtassanak, mint az MSI Claw.

A Microsoft mindhárom lehetőséget mérlegeli, mielőtt döntést hozna, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy az Xbox hardveres tervei még változhatnak. A vállalat célja a játékszoftver-eladások növelése, ezért törekszik arra, hogy több címet elérhetővé tegyen más platformokon is, például a PlayStationhöz hasonló rendszereken.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgaming.blog.hu/api/trackback/id/tr7918325265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

Utolsó kommentek


 

Elrejtés
Elrejtés
süti beállítások módosítása